Breaking

6 Ekim 2017 Cuma

Nakliyat

Günlük yaşamda olsun ve ömrümüzün bir çok döneminde olsun Nakliyat ihtiyacımız daima olmuş ve olacaktır. Bazen sadece bir parça ürün veya eşya taşınmasından bazen de komple bütün bir evimizi başka yere taşımak zorunda kalırız. Nakliyat işleri genelde tüketiciler için zorlu geçen süreçlerden biri ve bazende can sıkıcı olabilmektedir. Günler öncesinden başlayan hazırlıklar ile yoğun bir süreçtir ev nakliyat işleri, diğerleri ise genelde sıradan taşımacılık işleridir.
Nakliyat

Nakliyat Süreci Nasıl İşlemektedir?

Sizin talebiniz doğrultusunda başlayan bu süreçte yine sizin istekleriniz herşeye şekil verecektir. Ürün veya eşya yoğunluğunuza göre ya çevrenizde sizde nakliye konusunda destek olacak birini bulabilirsiniz yada profesyonel firmalar ile anlaşabilir ve nakliyat işleminizi başlatabilirsiniz. Sizin karşınıza çıkacak durumlar genelde şöyle sıralanabilir. 
  1. Nakliyat için ev eşyası mı ofis eşyası mı taşınacaktır ?
  2. Eşyaların alınacağı adres ve yeni tanışınılacak adres neresidir?
  3. Eşyalar tek bir noktadan alınıp tek bir noktaya mı teslim edilecektir?
  4. Sigortalı yada sigortasız taşımacılık tercihiniz nasıl olacaktır
Yukarıdaki 5 madde genel itibari ile sorulacak sorulardır. Bunları cevapladığınızda nakliyat firması sizlere daha kısa sürede cevap verebilecek duruma gelmektedir. Bunlar dışında da dikkat edilmesi gerekenler ise nakliyat firmasının seçiminde yapacağınız ayrıntılardan oluşmaktadır. 

Nakliyat Paketleme İşemleri

Bir büyük detayda Nakliyat işleminde tabiki paketlemelerdir. Ambalajlama ve paketleme mutlaka iyi olmak zorundadır. Evlerimizde veya çeşitli mekanlarımızın taşınmasında mutlaka kırılacak yada zarar görebilecek eşya bulunmaktadır. Bunları titiz bir şekilde ambalajlama yapmalıyızki hem taşınma sırasında hemde nakil sırasında zarar görmesinin önüne geçelim. Genelde nakliyat firmaları elbette kırılacak eşyaları ambalajlama yapmaktadırlar. Ancak yinede taşıma bittiğinde bir çok işde bir çok kırılan eşya sorunu ortaya çıkmaktadır. Sizin için eşyalarınız değerliyse mutlaka bu detayı firma sahipleri ile uzun uzadıya görüşmelisiniz. Genelde Bayan Tüketiciler bu konuda daha tedirgin olmakta ve işi nakliyat firmasına bırakmadan günler öncesinden kutulama, ambalajlama ve sarma paketlemeye başlamaktadırlar. Buda tabiki en sağlam yöntemlerden biri olsada ciddi bir firma ile çalıştığınızda hiç zahmete girmenize gerek kalmayacaktır.
Nakliyat Süreci


Nakliyat da Firma Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bol alternatif olması baştan avantaj gibi görünsede kimi zamanda hangi nakliyat şirketini seçeceğinize karar vermezsiniz. Nakliyatlarda firmalar çeşit çeşit olasada bazen müşteri iletişimi hiç kolay olmamaktadır. Bu nedenle müşteri temsilcileri için deneyimli, işin ehli ve tüketici haklarını yakından bilen ve insan ilişkileri çok kuvvetli personellerle hizmet vermek gerekmektedir. Telefonda yapılan görüşmelerle yüz yüze birebir yapılan görüşmeler arsında da oldukça fark vardır. Bizi önerimiz mutlaka biraz vaktinizi ayırmanız ve nakliyat hizmeti veren firmayı yakından görmenizdir. Aşağıdaki sıralamalarda kaliteli bir nakliyat işletmesinde olması gereken özellikleri sizler için sıraladık. 
  • Sektör deneyimi en az 3 yıl ve üzeri olması önerilmektedir. 3 yıl gibi bir süredir hizmet vermesi ve ayakta durması talep gördüğünün en belirgin kanıtlarından biridir. 
  • Araç sayısı fazla olmalı ve her büyüklükte araç talebine yanıt verebilmelidir.
  • Bünyesinde çalıştırdığı ekipler tamamen kendi personellerinden oluşmalı saatlik ve iş durumlarında çağrılan personellerle hizmet verenlerde personel sıkıntıları sıklıkla oluşmaktadır. 
  • Nakliyat işi başladığı andan eşyaların diğer adrese teslimine kadar personellerinin içinde mobilya, elektrik ve tesisat ustaları yer almalıdır.
  • Kesinlikle ofisi olan Nakliyatçılardan hizmet almanız gerekmektedir. Ofis ve adresinizi bilmediğiniz nakliyatçıya daha sonra ulaşmanız ve şikayet etmeniz maalesefki söz konusu olmamaktadır. 
  • Sigortalı taşıma hizmeti sunabilmelidir. Taşınma sırasında hasar gören eşyalarınızın bedelini hemen tanzim edebilmelidir. 
  • Asansörlü taşıma hizmeti verebilen nakliyatçılarda sektörün önde gelen işini profesyonel yapan firmalardır. Bu detaya da dikkat edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox